Først litt historie.

Det er funnet Egyptiske mumier som stammer fra rundt 2000 år før Kristus med dermapigmentering. I 1774 tok Kaptein Cook, til alles forbauselse med seg en innfødt fra South Sea Island som hadde kropps kunst hjem til England.

 Tatoverings kunst kommer fra Asia, de pleide å bruke spise bambus pinner til å rise inn mønstre i huden. Disse mønstrene varte live ut. De inkludert alltid ulike typer grønnsaksafter.

Det har lenge vært tradisjon hos unge Asiatiske kvinner å bruke permanent make up. Her i Europa har det gradvis blitt populært, det begynte rundt 1980. Dagen maskiner og verktøy har gjort det mye lettere å tegne fine linjer og lage skygger så det blir flotte tegninger.

Denne teknologien ble videreutviklet, og på slutten av 1990-tallet ble nålen og munnstykket slått sammen for å lage dagens hygienemoduler.

I dag må stylistene også ha kunnskap om dermatologi, hygiene, makeup artisteri, fargeteori og pigmenteringsteknikk. Det er fremfor alt viktig at de har ferdighetene til å bruke fordelene med permanent make up for å passe det enkelte ansiktet. Bare riktig form, farge og fargeintensitet gir de beste resultatene.

Swiss farge permanent makeup understreker din naturlige skjønnhet, ser veldig naturen ut og er for alle.

Det vi bruker permanent make up til:

 • leppeskygge for et skulpturert utsende
 • fremheve eller endre eksisterende leppekonturer
 • lepper med liten kontur eller smale lepper
 • sparsomme eller ikke-eksisterende øyenbryn
 • å fremheve øynene ved hjelp av øyelokklinjer/eyeliner
 • for å korrigere arr, for å rekonstruere brystvortene (areola pigmentering)
 • rekonstruksjon av øyenbryn eller lepper etter en ulykke eller sykdom
 • for kvinner som ikke ønsker å bruke sminke hver dag
 • for kvinner som ønsker å se bra ut selv når de trener
 • for de som bruker briller som ønsker å fremheve øyelokkene
 • for kontaktlinsebrukere

Med andre ord, for alle kvinner eller, men som ønsker å se bra ut uansett anledning.

 

Synligheten av den permanente sminken på huden.

Den permanente makeup-konturen smøres ikke bare ut, flekker eller forsvinner over natten. Fadingsprosessen avhenger av hudtype og ytre påvirkninger (UV-eksponering, solbeskyttelse). Dessuten kan det å bruke lavkvalitets eller billige farger eller ganske enkelt ha pigmenteringer som er for dype bety at en du må leve i flere tiår med permanent makeup som er for mørk, ofte ikke reparerbar eller mulig og fjerne helt.

Synlighet avhenger av intensiteten av pigmenteringen samt hudtype og det valgte pigmentet. Det sies å vare i 2 til 4 år. Etter den tid anbefaler vi en oppfølgings- eller boosterbehandling. Som en generell regel vil mørkere fargepigmenter vare lenger på huden. Et øyenbryn med lyseblonde bryn av PMU vil falme raskere enn et bryn med mørkebrunt PMU. Det gir imidlertid ingen mening å kun lage mørke øyenbryn av hensyn til holdbarheten – vi sørg for at fargen passer til den enkelte. Har man lyse bryn så må du sannsynligvis vil trenge en oppfølgingsbehandling tidligere (innen rundt 1 til 2 år) for å sikre perfekt resultater.